När det oförutsedda händer

Jag ogillar oförutsedda händelser som i sin tur ger oförutsedda utgifter. Men när det väl händer så är det bra om man har en buffert för det. Banken brukar säga att två månadslöner är en lagom buffert. Jag kan till viss del hålla med men även inte.. Det beror på hur ens situation ser ut. Vi bor i en bostadsrätt behöver inte oroa oss för att varmvattenberedaren ska ge upp eller att taket behöver läggas om på huset. Två månadslöner för våran del är en väldigt hög summa för något oförutsett. Låt säga att en normallön ligger på omkring 18.000kr efter skatt det skulle alltså betyda att 36,000kr ska ligga som buffert.

Nu antar jag att hemförsäkringen skulle täcka eventuell vattenläcka, brand och liknande så det som skulle vara oförutsett är när vitvarorna skulle bestämma sig för att nu är det bra. Och lagt min buffert därefter men fortsatt att ändå spara och fylla på. Sen är det skillnad på buffert och sparkontot. Men ibland händer saker man inte kan rå för och då kanske man inte har bufferten man skulle behöva. Då finns det bra och mindre bra låneinstitut som kan hjälpa en för att lösa det. Flexlimit.se är ett företag som erbjuder lån till privatpersoner. Ibland kan man stå inför en situation som kräver pengar snabbt och man kan inte vänta på den vanliga banken.

väska

Jag hade kunnat ta ett ”snabb lån” men inte för att köpa den snygga väskan i affären utan när det verkligen inte går att lösa annars. Jag vill helst inte låna pengar eftersom det är pengar jag egentligen inte har. Det kommer nya väskor men att komma hem och upptäcka att kyl och frys gett upp och månaden innan dess gav tvättmaskinen upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge